[7] Ezsdrás az általa megalkotott és életre hívott monoteista vallásba természetesen egyiptomi elemeket is beépített. Ilyen például a vörös tehén misztériuma is.
Széth-Typhon-ról és a vele kapcsolatos szamárról Plutarkhosz (45 – 125) görög krónikás az "Izisz és Ozirisz" című művében számolt be, és arról a rendkívül lényeges információról, hogy az egyiptomiak a kizárólagosan vörös teheneket, amelyeken nem volt más színű szőrszál, feláldozták, mert Typhon-t vöröses színűnek tartották. Egyiptom egyes területein tiltott volt a trombita (az a zsidóknál a sófár) használata, mivelhogy az a szamárbőgésre emlékeztetett, a vöröses színű szamár pedig Széth-Typhon-ra, a gonosz megtestesítőjére. A vörös szín a bűn jelképe, ezért nemcsak a szamár, a vörös tehén és a vörös bika estek áldozatul vallásos indíttatású rituáloknak, hanem a vörös hajú emberek is ki voltak alkalmanként téve atrocitásoknak.
Vajon tényleg megfejthetetlen a vörös tehén misztériuma?
Közel két évezreden át azt hitték és hirdették a Názáreti Jézushoz kapcsolódó misztériumról is, hogy az megfejthetetlen, de a kitartó, konzekvens és megalkuvásmentes kutatómunka képes az összes vallási rejtélyt feltárni, amennyiben az mentesíteni tudja magát az azt akadályozó szellemi és hitbeli korlátoktól.
Zitat von polária - "A vörös tehén JELKÉP vagy zagyvalék aminek 2020-ban nincs jelentősége."
A mondatod első felével maximálisan egyet kell értsek, a másodikkal viszont már kevésbé...
A vallási elképzelések értelmében "vörös tehenet" a feltételezett történelmi Mózes, majd az őt életre hívó Ezsdrás áldozott, napjainkban pedig a jelenleg már 21 éves Immánuelnek kellene az elkövetkező időkben, ennek következtében feltétlenül kell, hogy jelentősége legyen, és nem is akármilyen.
Mi a kapcsolat a három szereplő között?
A feltételezett történelmi Mózessel a Tóra szerint szövetséget kötött JHVH a Sínai-hegyen egy olyan felépítésű kozmikus kereszt égisze alatt i.e. 1336-ban, ami Immánuel születését és a "holtak feltámadását" (Jelenések könyve 20,5) is szignálta 1999.08.11-én. A Tóra megalkotóját és Mózes életre hívóját, Ezsdrást, nem véletlenül egy ugyanilyen felépítésű kozmikus kereszt ihlette meg i.e. 451-ben a Tóra elkészítéséhez, amit aztán i.e. 445. őszén megismertetett népével és alkotmányként fogadtatott el velük.
Az itt emlegetett kozmikus keresztfajta az elmúlt 4000 év alatt az 1999.08.11-én létrejöttet is beleértve összesen 14 alkalommal realizálódott a zodiákusban, amit az US 1 dollár hátoldalán látható "illuminátus piramis" is jól szemléltet. Nem véletlenül töltötte azzal vasárnapjait hosszú éveken keresztül Menáchem Mendel Schneerson (1897* - 1994) rabbi, a Brooklyn-ban székelő Chábád Lubavics haszid mozgalom rebbéje, hogy a tömegesen hozzá látogatókat egy-egy ilyen papírpénzzel ("Sunday Dollars") ajándékozta meg, mint példának okáért Netanjahu-t is, Izrael jelenlegi miniszterelnökét, aki több rabbi véleménye szerint a Messiásuknak, Immánuelnek fogja majd személyesen a kormánypálcát átnyújtani.
Bevezetőnek most ennyit.
[26] A sok évtizede folyó intenzív kutatás semmilyen HITELES írásos, vagy tárgyi bizonyítékot nem talált eddig az Ezsdrás fellépését megelőző időkben feltételezett monoteista JHVH kultuszra. Mivel én mitológiakutató vagyok, ebből adódóan nem a hit és a hiszékenység vezérel és motivál, hanem a felismerés, a megismerés, illetve tudományosan is igazolható tények. Amire kizárólagosan csak a Tórában lelhető "bizonyíték", az számomra nem számíthat annak... Ugyanez a helyzet természetesen például a Názáreti Jézus feltámadásával és második eljövetelével kapcsolatosan is...
Tudom ajánlani számodra többek között az alábbi olvasmányt:
FINKELSTEIN, Israel (*Professor); SILBERMAN, Neil A. (*Professor): Keine Posaunen vor Jericho – Die archäologische Wahrheit über die Bibel (München, 2013) ISBN 9783423341516
Zitat von Istenkeres"A feltételezett történelmi Mózessel a Tóra szerint szövetséget kötött JHVH a Sínai-hegyen egy olyan felépítésű kozmikus kereszt égisze alatt i.e. 1336-ban, ami Immánuel születését és a "holtak feltámadását" (Jelenések könyve 20,5) is szignálta 1999.08.11-én. A Tóra megalkotóját és Mózes életre hívóját, Ezsdrást, nem véletlenül egy ugyanilyen felépítésű kozmikus kereszt ihlette meg i.e. 451-ben a Tóra elkészítéséhez, amit aztán i.e. 445. őszén megismertetett népével és alkotmányként fogadtatott el velük."
Az itt felmerült valós, illetve a vallásí mítosz által életre hívott szereplők mindegyike az ószövetségi vallás alapköveinek tekinthetők:
1, Ezsdrás ("2. Mózes", első Megváltó), aki ténylegesen megalkotta népe számára a Tórát és ez által a monoteista egyistenhitet is (második megváltás = a tényleges első megváltással); az addig Moloch-ot imádó (Mózes V. 12,31; Királyok II. 16,3;17,17; 21,6; 23,10; Krónikák II. 28,3; 33,6; Zsoltárok 106,37-38; Jeremiás 7,31; 19,5; 32,35; Ezékiel 16,21; 20,26/31) népét pedig "papi néppé" szándékozott átformálni, ennek értelmében megtiltotta számukra Moloch korábbi imádatát (Mózes III. 18,21; 20,2-5)
2, Mózes, akit Ezsdrás hívott ugyan életre, de a vallásí mítosz keretein belül kivezette népét Egyiptomból (exódus - első megváltás, ami a Tóra sora között valósulhatott csak meg), szövetséget kötött JHVH-val a Sínai-hegyen és lefektette azokat a vallási előírásokat úgymond JHVH sugallatára, melyeket az Ószövetségben hívők első alkalommal értelemszerűen Ezsdrástól ismerhettek meg i.e. 445 őszén, amikor azokat felolvasta számukra
3, Immánuel, aki a végérvényes, azaz a második tényleges Megváltó kell majd legyen a vallási elképzelések értelmében.
Mind a három személy az alábbi kozmikus kereszfajtával hozható kapcsolatba:
[30] Misztériumok kozmikus hátterét feltárni szerintem kifejezetten hasznos, felemelő és izgalmas elfoglaltság. Akit untat, vagy ettől inába száll a bátorsága, annak persze nem tanácsos...
"Istent" nevezhetjük Él-nek, Ámun-nak, Marduk-nak, Odin/Wodan-nak, Zeusz-nak, Jupiter-nek, vagy akárminek, tevékenysége a természetben és persze bennünk figyelhető meg és vizsgálható. Az idők folyamán a másban hívőket, vagy máshogy gondolkodókat nem ez az "Isten" üldözte és pusztította, hanem a gyarló és korlátolt ember maga, határtalan kapzsiságától és hatalomvágyától ösztönözve és persze gyakran "Istenre" hivatkozva... Mindent a szájába adhatunk ennek az "Istennek", ami nem ellentétes a természet törvényeivel... Mások kiírtására irányuló vallási utasításokat nyogodt lelkiismerettel beállíthatjuk "isteni" utasításoknak, hiszen a természetben valójában ugyanez folyik...
Azt hiszem és úgy érzem, hogy az emelkedett emberi etika az egyedüli helyes és követendő út.
[35] Üdvözöllek! Nem ismerem behatóbban "Paleokrites" világnézetét, mivel idő hiányában nem olvasgattam a máshol történt eddigi bejegyzéseit.
A közel három évtizedes kutatómunkám folyamán megérlelődött bennem egy istenkép, amit én jelenleg elfogadhatónak ítélek meg mindaddig, amíg valaki meg nem tud győzni ennek alaptalanságáról. Mivel az ősokot nem ismeri senki, ezért én az "Isten" fogaloma alatt nem egy személyt (vagy akár hármat...) értek, hanem ennek az ősoknak a transzmutációját, ami a Földön is képes volt életet teremteni és azt fenntartani. "Isten" (amit én Folyamatosan Változó Szellemi Valónak - FVSZV-nak nevezek) tevékenységének a következménye a természet, azaz a vadon törvénye. Ennek eredményeként jött létre egy étkezési láncolat, aminek keretén belül a teremtmények egymást falják fel túlélésük érdekében. Ettől persze még csodálatosnak, tervszerűnek és logikusnak kell megítéljük, de egyben kíméletlennek is.
Az általam említett FVSZV-t találóan szimbolizálja és szemlélteti a fehér fény (szín), ugyanis ha ezt behatóbban analizáljuk egy prízma segítségével, akkor kiderül, hogy az összes létező színt magában rejti. Mivel minden, természetes úton létrejött dologért ez a FVSZV a felelős, ezért hiba lenne azt képzelni, hogy kizárólagosan csak a jónak a szellemi forrorrása. Ettől a FVSZV-tól származik az ember szabad akarata és a bűnre való hajlma egyaránt.
Ez az "Isten" (FVSZV) természetesen nem az emberi agynak és fantáziának a végterméke, ellentétben számos vallás által propagálttal, hanem egy valóságos tény, amit se lefesteni, se pedig szobrot alkotni róla nem lehetséges, de nem azonos a bibliai JHVH-val.
[36] Kezdeném azzal, hogy a mitológiakutatói tevékenységem eredményeként feltárt logikai összefüggések egyértelműen azt igazolják, hogy például a bibliai vallások misztériumai az ősi asztológiából táplálkoztak, ami nem csoda, hiszen évezredeken keresztül az számított "királyi tudománynak". Annak ellenére, hogy az azzal való foglalatosságot a Tórát megalkotó Ezsdrás (i.e. 445) tiltotta népe számára, maga is arra építette fel az általa életre hívott ószövetségi misztériumot. Szanhedrin tagja csak az lehetett, aki jártas volt az asztrológiában és "varázslásban" (forrás [13] és [14]).
Zitat von nemkelltabu"Szerinted az asztronómiában valamennyire jártas emberek direkt igazítják/igazították ehhez vallásos elképzeléseiket, vagy pedig valamiféle "véletlen" az oka annak, ha "a földi és az égi fogaskerekek" járása összefüggést mutat?"
Szerintem az asztrológiában jártas emberek igazították direkt ehhez vallásos elképzeléseiket. Az asztrológia ugyanis geocentrikus, és a világmindenség Földünkre gyakorolt hatásait próbálta empirikus úton megérteni és magyarázni.
Zitat von nemkelltabu"El akartam olvasni a linkelt írásaidat is, de eddig csak átfutni, belelapozni volt időm."
Amennyiben érdeklődsz a téma iránt, feltétlenül javasolnám írásaim (Klaus Matefi: A betlehemi csillag és a Schemhamphoras titkai - még csak ~negyede érhető el) behatóbb tanulmányozását, melyek hét helyen találhatók meg az interneten: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.
Zitat von nemkelltabu "Azt már értem, hogy állításod szerint a vallások misztikus állításainak jórészét direkt építették rá ilyen kozmikus együttállásokra olyan emberek, akik hittek ezek hatásában."
Pontosan. Például Ezsdrás a Babilonban elsajátított történelmi, mitológiai, hermetikus és kabbalisztikus ismeretekre építette fel az általa megalkotott Tórát, amivel egy visszamenőleges, de meg nem történt vallástörténetet alkotott népe számára. Ezt a néppel i.e. 445. őszén ismertette meg, de az általa készített Tórában gyakran előforduló "isteni csodáknak" sorozata természetesen vége szakadt... A Jézussal kapcsolatos misztériumot viszont már Jézus születése előtt tervbe vették az érdekeltek. Ehhez tudnám ajánlani a tanulmányom "Jézus születése és kereszthalála" fejezetét, illetve az ezen a fórumon általam vezetett "Ki lehetett Jézus édesapja?" topicban történt bejegyzéseimet.
Zitat von nemkelltabu "De vajon te is hiszel ezen kozmikus hatások létezésében?"
Meg vagyok győződve arról, hogy ezt az érintettek komolyan vették, sőt a napjainkban is nagy számban jelenlévő szabadkőművesek és egyéb titkos társaságok is komolyan veszik. Ezeket évezredek folyamán empirikus úton igyekeztek megérteni és magyarázni. Személy szerint nem folytattam ilyen irányú kutatásokat, de azt hiba lenne tagadnom, hogy hiszek a Földünkre ható külső elektromágneses hatások létezésében, hiszen aki tanult fizikát, az nem tagadhatja ezt...
Zitat von nemkelltabu "Én azt értettem az asztrológia embertől független igazságában, hogy vajon azok léteznek-e anélkül is, hogy lenne, aki hisz bennük?"
Az általunk ismert asztrológiának szerintem nincsen sok alapja. Ugyanez a helyzet a könyvesboltokban is kapható kabbalával kapcsolatos írásokkal is.